Contact

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Vraag / opmerking:*

  captcha

  Wat is een temperatuur monitoring systeem?

  Uitleg over dit handige systeem

  Een temperatuur monitoring systeem is uiteraard een systeem om temperaturen te meten. Het bestaat uit een netwerk van sensoren dat data verzamelt. Vaak wordt bij zo’n systeem software meegeleverd om de verzamelde data te kunnen bekijken en beoordelen. Wie te maken heeft met het produceren, vervoeren, opslaan of verkopen van medicijnen, is verplicht om een temperatuur monitoring systeem te gebruiken. Op deze pagina lees je meer over het temperatuur monitoring systeem.

  Wat doen temperatuurregistratie systemen?

  De sensoren van een temperatuur registratie systeem worden gebruikt in bijvoorbeeld koelkasten, koelcellen en magazijnen. De sensoren verzamelen en verzenden de gemeten koude waarden. De informatie wordt via een draadloze en beveiligde wifi-verbinding verzonden naar een accesspoint. Het accesspoint van moderne systemen verzendt de data via een GPRS/UMTS netwerk draadloos naar de server van de temperatuurbewaking. Hier wordt de data opgeslagen en vertaald naar leesbare data. De modernste high-end systemen kunnen nu al meer sensoren aanbieden dan alleen temperatuursensoren. Zorg dus dat je leverancier gebruik maakt van een gekwalificeerd datacenter. Dan kun je ervan opaan dat er een data back-up protocol is. Je kunt je data dan inzien en verwerken in je online portaal. In dat portal kun je eenvoudig instellingen invoeren die de verzamelde data gebruiken om je te rapporteren of desnoods alarmeren.

  Voor wie temperatuurregistratie systemen

  Bedrijven die gebruik maken van een temperatuur registratie systeem zijn door de overheid verplicht om temperaturen van hun producten te bewaken. Ook kunnen dit bedrijven zijn die de kwaliteit van hun producten willen aantonen. Zeker bedrijven die met medicijnen werken, moeten allemaal de bewaarcondities van hun medicijnen kunnen borgen. Temperatuur is voor hen één van de belangrijkste parameters. Als producent wil je niet dat je medicijnen hun werking verliezen omdat ze verkeerd gekoeld bewaard zijn. Dus overal waar medicijnen bewaard worden, is het gebruik van temperatuurbewaking verplicht. Bedrijven die moeten werken met een temperatuur monitoring systeem zijn onder andere apotheken, ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen, groothandels, transporteurs, gezondheidscentra en producenten. De volgende bedrijven worden vaak vergeten maar moeten ook de temperaturen van opgeslagen geneesmiddelen kunnen borgen. Die bedrijven zijn zorginstellingen, supermarkten, drogisterijen, internet apotheken en universiteiten.

  Waarop letten bij een temperatuur bewakingssysteem?

  Er zijn en aantal aandachtpunten waarop je moet letten bij de aanschaf van een temperatuur monitoring systeem. Dat zijn:

  • Kies voor een modern en draadloos systeem
  • Controleer de nauwkeurigheid van de sensoren
  • Test de software. Werkt deze prettig?
  • Kies voor een partij die zelf de temperatuurbewaking ontwikkelt en produceert
  • Kies voor een leverancier met een eigen service en supportdesk

  Meer weten over deze systemen? Neem gerust contact met ons op.  © Copyright All rights Reserved | Sitemap | [email protected]