Contact

  Naam:*

  E-Mail:*

  Telefoonnummer:*

  Vraag / opmerking:*

  captcha

  Zomer: de periode waarin limoncello rijkelijk vloeit

  Maar dan wel echte Italiaanse limoncello!

  De zomer staat voor de deur. En als de echte liefhebber van Italië dan de deur open doet, is het de bedoeling dat de echte Italiaanse limoncello zijn intrede doet. De zomer is namelijk de droomperiode waarin dit zoete drankje rijkelijk mag, misschien wel moet, vloeien. Maar de ene limoncello is de andere niet. Hoe smaakt een echt goede limoncello nu eigenlijk? En aan waaraan herkent u een echte goede limoncello? U leest er hieronder meer over.

  Oorsprong van limoncello

  Limoncello komt van oorsprong uit het zuiden van Italië, rond de golf van Napels. Oorspronkelijk werd het heerlijk zoete drankje gemaakt op het eiland Capri. Tegenwoordig wordt het gemaakt op Sicilië, Sardinië en Malta. Maar ook in Frankrijk en Californië hebben ze de geheimen ontdekt. Toch mag alleen de limoncello die gemaakt is met de citroenen uit het Italiaanse Sorrento de naam ‘Liquore di Limone di Sorrento I.G.P.’ dragen. Dat is dus de echte limoncello, ofwel de Italiaanse zomer in een fles!

  Kenmerken van de echte limoncello

  Wat zijn de kenmerken van de echte limoncello?

  • De afdronk van de limoncello mag niet te bitter zijn.
  • De citroensmaak en de alcoholsmaak mogen elkaar niet overheersen. Ze moeten perfect in balans zijn.
  • De smaak van een echte limoncello is stroperig en onderscheidend.
  • De echt goede limoncello is altijd een beetje troebel.
  • Voor goede limoncello worden slechts 4 ingrediënten gebruikt: water, alcohol, suiker en citroen. Het vruchtvlees van de citroen wordt niet gebruikt. De kleur, smaak en stroperigheid van deze ‘godendrank’ komen uit de citroenschil.

  Awards voor de beste likeuren

  Is het moeilijk om de genoemde kenmerken te onthouden? Een goede limoncello is gelukkig ook te herkennen aan de jaarlijkse award uitreiking voor de beste likeuren. Ook dit jaar is weer de beste Limoncello ter wereld gekroond door de World Spirit Awards. Wist u dat u die gewoon in Nederland en online kunt kopen? De lekkerste limoncello ter wereld is ook nog eens aantrekkelijk geprijsd. Redenen genoeg dus om deze zomer limoncello met open armen te ontvangen!

  Wilt u limoncello cadeau doen? Lees dan hier voor meer feestelijke cadeautips.  © Copyright All rights Reserved | Sitemap | [email protected]